lördag 30 januari 2010

Tidsresande och somalier.

Jag har tyvärr inte rest i tiden denna vecka heller, men däremot var vi hos Fredrik igår och kollade en tidsresenärs-film och åt gottigheter. The Timetraveler's wife hette filmen där Eric Bana (München, Hulken etc.) var den tidsresande maken och Rachel McAdams (Sherlock Holmes) var frun som fick vänta på honom. Det var en klart godkänd film och vi hade en del lustiga diskussioner (som det brukar bli med tidsresande i filmer) i början av filmen som gjorde att filmen blev avsevärt mycket längre, men diskussionerna var ju underhållande så...

När vi kollat färdigt filmen så upptäckte vi att nästa buss skulle gå 01.13 (till Vasaplan först och sen därifrån hem...) och klockan var 23.30 typ. Så Fredrik drog igång Monsters vs Aliens och vi kollade den (Elina halvsov iofs) tills vi var tvungna att gå till busshållsplatsen. Det var ju ganska kallt (kring -20) men vi hade ju klätt upp oss ordentligt, men nog kändes kylan allt... När vi kommit till Ålidhems centrum så mötte vi några invandrare (varav en jag identifierade som somalier enligt hans bälte...) som var högljudda och allmänt jobbiga. De gick med oss till busshållsplatsen och fortsatte leva om... Vi väntade på bussen i en halv evighet och de tjattrade som om jorden skulle gå under, på ett språk som jag knappt vågar tro är ett språk... Två av dem gick lite längre bort och viskade och såg suspekta ut. När bussen väl anlände så skulle någon i bussen ut därifrån, vilket medförde att några av dessa jobbiga tjattrare hoppade in via bakdörren för att undvika att betala nattbuss-taxa... Jag anade att något sådant skulle hända!

Det blev en massa tjafs med busschaufförskan (OH, YES I DID!) och hon tänkte ringa polisen/Securitas och vi stod ute och väntade eftersom hon inte släppte in några andra medans. Kul jul... Så vi blev försenade men dräggen åkte iaf ut efter en stund. Så när vi nästan är på Vasaplan (vi har missat den buss vi tänkt åka med) så blir det en incident när hon möter en buss i en korsning som rymmer en halv buss, de båda börjar backa och ha sig, men till slut tar vår busschaufförska (I DID IT AGAIN!) och kör via en annan liten gata... Slutligen kommer vi fram och vi behöver inte vänta speciellt länge på vår buss som tar oss hem. En trevlig kväll allt som allt, men det är bara så sjukt irriterande med folk som inte kan uppföra sig. Var sugen på att smacka till någon av dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar